Βιογραφικό

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Β. ΣΠΕΝΤΖΟΥΡΗΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Γεννημένος το 1965 στα Τρίκαλα του Ν. Τρικάλων. Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε στο κέντρο Υγείας Μουζακίου Καρδίτσας μεταξύ 1992-1993 την Υπηρεσία Υπαίθρου ως Αγροτικός Ιατρός. Διορίστηκε αμέσως μετά (καλοκαίρι του 1993) στην Α Χειρουργική κλινική τουΓενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Τρικάλων για έναρξη ειδικότητος Γενικής Χειρουργικής. Τον Δεκέμβριο του 1993 διορίστηκε στη Χειρουργική Κλινική ΕΣΥ του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών "Ιπποκράτειο" για συνέχιση της ειδικότητος. Με το πέρας της πενταετούς εκπαίδευσης έλαβε άμεσα (Αύγουστο 1998) τον τίτλο ειδικότητος Γενικής Χειρουργικής μετά από εξετάσεις. Ενδιαμέσως είχε εκπαιδευτεί επί 6 μήνες στο καθένα, στα γνωστικά αντικείμενα της Ουρολογίας, Ωτορινολαρυγγολογίας και Καρδιοχειρουργικής. Έκτοτε ασκεί την Γενική Χειρουργική ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Έχει εμπειρία στον χειρουργικό άρρωστο σε όλο το φάσμα της γενικής χειρουργικής και σε όλη την κλίμακα βαρύτητας της νόσου, τόσο στην κλινική παρακολούθηση όσον και στην εκτέλεση χειρουργικών επεμβάσεων ποικίλης βαρύτητας.

Στην θητεία του στο ΠΓΝ Αθηνών «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» απέκτησε την εμπειρία χειρισμού του ογκολογικού ασθενούς με την έννοια της χειρουργικής αντιμετώπισης, ιδία στο καρκίνωμα του π. εντέρου, στομάχου, χοληφόρων και παγκρέατος. Επίσης κατά τη διάρκεια του ελευθέρου επαγγέλματος στην Κλινική Χειρουργικής Ογκολογίας του Ιατρικού Κέντρου Π. Φαλήρου και Ψυχικού , επέκτεινε την εμπειρία του στην αντιμετώπιση ασθενών που χρειάσθηκαν μείζονες ογκολογικές επεμβάσεις , έχοντας πραγματοποιήσει και συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό τέτοιων επεμβάσεων. Επίσης έχοντας την τύχη να αρχίσει την εξειδίκευσή του ταυτόχρονα με τα πρώτα δειλά βήματα της λαπαροσκοπικής χειρουργικής στην Ελλάδα, παρακολούθησε την ραγδαία ανάπτυξη της εκ του σύνεγγυς, πραγματοποιώντας κατά την διάρκεια της ειδικότητας και ιδίως μετά την λήψη αυτής, μεγάλο αριθμό λαπαροσκοπικών επεμβάσεων ποικίλης βαρύτητος.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά εγχώρια και διεθνή συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με ανακοινώσεις αλλά και δημοσιεύσεις σε ξένα και Ελληνικά ιατρικά περιοδικά. Διατέλεσε μέλος της οργανωτικής επιτροπής διεθνών συνεδρίων στην Ελλάδα.

Μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς και Τακτικό μέλος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρίας

Είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος του Χειρουργικού Τμήματος του Ιατρικού Κέντρου Παλαιού Φαλήρου επί σειρά ετών.